Acerta is je one-stop-shop

Ben jij een starter die over de grenzen heen kijkt? Goed bezig! Een zelfstandige activiteit uitbouwen in een ander EU-land moet immers even gemakkelijk kunnen als in België. Dankzij de Europese Dienstenrichtlijn die sinds eind 2009 het vrij verkeer van diensten waarborgt, kunnen starters in spe terecht bij één centraal aanspreekpunt in elke Europese lidstaat. Je one-stop-shop in België heet Acerta!

Bye bye Kafka!


Alle EU-landen zijn sinds eind 2009 verplicht om juridische en administratieve obstakels voor starters weg te nemen. Iemand die een bedrijf start of uitbreidt, hoeft dus niet meer langs te gaan bij verschillende instanties op allerlei niveaus. In elke Europese lidstaat is er een one-stop-shop voor alle nodige info en vergunningen. In België stap je hiervoor naar een erkend ondernemingsloket. Zoals Acerta, jawel!

Wij informeren je en regelen voor jou alle startersformaliteiten en vergunningen die beoogd worden door de Europese Dienstenrichtlijn. Ook voor latere wijzigingen, verlengingen en stopzettingen kan je altijd bij ons terecht.

Op de Belgische site van de Europese Dienstenrichtlijn vind je een overzicht van alle procedures en vereisten opgelegd aan bedrijven die activiteiten wensen uit te voeren in België of zich hier wensen te vestigen.